Een pupje kopen

 

U bent van plan om een pupje aan te schaffen. Maar, wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de aanschaf van een pupje.

Kleine pupjes zijn lief en aandoenlijk, maar… kleine pupjes worden groot! Een hondje koop je om heel zijn of haar leventje voor te zorgen en niet alleen voor even!

U moet naast de aanschafprijs van het pupje ook rekening houden met de bijkomende kosten zoals de kosten van de dierenarts (controles/inentingen), kosten van de voeding, een fijn plaatsje voor uw pup (bench of mandje), een halsband/tuigje en looplijn, speelgoed voor uw hondje en verzorgingsproducten (shampoo, kam, borstel, schaartje etc.).

Het pupje zal op een leeftijd van 8 weken het veilige nestje verlaten en verhuizen naar z’n nieuwe familie binnen Nederland. Als de nieuwe baasjes buiten Nederland wonen, mag het pupje pas op de leeftijd van 15 weken verhuizen naar zijn nieuwe baasjes.
Houd er rekening mee dat het pupje nog niet (volledig) zindelijk zal zijn. Naast zindelijkheidstraining zal het pupje ook aan de nieuwe omgeving moeten wennen. Het is daarbij belangrijk om het pupje goed te socialiseren. Dit begint al bij de fokker, maar het is de taak van de nieuwe eigenaar om verder te gaan waar de fokker al mee begonnen is. Het is zaak om een pupje zoveel mogelijk dingen mee te laten maken (bijv. autorit, omgevingsgeluiden zoals verkeer op straat, omgang met andere mensen en kinderen, andere dieren etc.).

Daarnaast heeft uw pupje ook verzorging nodig. Een Cavalier King Charles spaniël is een langharige hond. De vacht heeft dan ook verzorging nodig. Een regelmatige kam- en borstelbeurt is noodzakelijk om te voorkomen dat de vacht gaat klitten.

Dit alles kost veel tijd. Zorg er dus voor dat u de nodige tijd kunt besteden aan uw hondje!

En wat doet u als u op vakantie gaat? Gaat uw hondje mee op vakantie of naar een dierenpension?
Er zijn tegenwoordig heel veel accommodaties (hotels, pensions, campings en vakantiehuizen) waar uw hondje ook welkom is. Er zijn zelfs speciale hondencampings/vakantieparken. Het leukste is natuurlijk om gezellig met het hele gezin samen op vakantie te gaan.
Gaat dit niet, zoek dan tijdig een goed dierenpension voor uw huisdier.

Als u hierover goed hebt nagedacht en u weet heel zeker dat u het pupje alles kan bieden wat nodig is, dan is de tijd aangebroken om een pupje aan te schaffen.