Onze werkwijze

U heeft op de vorige pagina’s van de website alles gelezen over het ras Cavalier King Charles Spaniel en u heeft besloten om over te gaan tot de aanschaf van een pupje.

Onze werkwijze
Wij werken niet met een wachtlijst. Zodra wij van onze dierenarts de bevestiging hebben gekregen dat een teefje drachtig is, dan maken wij dat bekend via deze website en via de Facebookpagina van de kennel.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich vanaf dat moment voor dit specifieke nestje bij ons melden.

Dit kan uitsluitend via het contactformulier op de contactpagina. Aanmeldingen per mail, telefoon of appjes worden NIET in behandeling genomen.

Wat wij graag van u willen weten
Wij willen graag uw gezinssituatie, woon- en werksituatie weten. Ook willen wij graag weten waarom u voor het ras Cavalier King Charles Spaniel heeft gekozen en wat u een pup te bieden heeft.

U kunt aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een reutje of een teefje en eventueel welke kleur.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn ontvangen sluiten wij de inschrijving.

Als u geselecteerd bent krijgt u vanzelf bericht van ons. Heeft u geen bericht ontvangen, dan bent u niet geselecteerd. Uw gegevens worden dan niet bewaard voor een volgend nestje.

Wat u van ons kunt verwachten
De pupjes worden bij ons in huis geboren en groeien op in huiselijke sfeer. Zo raken ze al vroeg vertrouwd met alledaagse dingen zoals het geluid van een stofzuiger, andere huisdieren, andere mensen, kinderen enz. Op die manier zullen wij goed gesocialiseerde pupjes aan hun nieuwe baasjes kunnen toevertrouwen.

Zodra de pupjes geboren zijn zullen wij aan de hand van datum van aanmelding en de door u opgegeven voorkeuren de pupjes toewijzen.

Let op: als fokker hebben wij altijd zelf de 1e keuze uit het nest !

Als de pupjes ongeveer 4 weken oud zijn mag u voor het eerst komen kijken. U kunt dan eventueel een voorkeur voor een pupje opgeven.

Indien u definitief een pupje wilt reserveren, dan vragen wij van u een aanbetaling. Zodra deze is ontvangen is het pupje voor u gereserveerd.

U bent altijd welkom om op afspraak nog een keer te komen kijken. Als dat niet gaat omdat u bijvoorbeeld te ver weg woont, dan sturen wij u graag wat foto’s of filmpjes.

Alle pupjes worden diverse malen ontwormd en op de leeftijd van 6 weken worden ze uitgebreid gecheckt door de dierenarts en krijgen ze hun puppy-enting.

Als de pupjes minimaal 8 weken oud zijn mogen zij naar hun nieuwe baasjes in Nederland vertrekken.

Woont u in het buitenland? Dan mag het pupje pas op de leeftijd van 15 weken naar de nieuwe eigenaar. Dit heeft te maken met de rabiësenting. Deze enting mag pas op de leeftijd van 12 weken worden gegeven, waarna het nog 3 weken duurt voordat de enting geldig is. Dit is Europese wetgeving.

Als u uw pupje komt ophalen, dan krijgt u het volgende van ons mee:

* Koopovereenkomst
* Europees paspoortje
* Stamboom (indien nog niet aanwezig, wordt deze later opgestuurd)
* Puppy-pakket

Ook nadat de pups het nest hebben verlaten kunt u uiteraard altijd bij ons terecht voor vragen en/of advies!